Sex med venner?

Diskusjonen gikk varm rundt kafèbordet igår, kan jenter og gutter være virkelig nære venner uten noen seksuelle undertoner? Noen påsto hardnakket at det ikke er mulig, at det alltid – på et eller annet tidspunkt – vil oppstå en form for seksuell spenning. Og at de som påstår det motsatte enten mangler en god venn av motsatt kjønn, eller de juger.

Det jeg reagerte litt på var at dette for det meste skulle gjelde gutter. Altså at det er gutta som er kåtingene, på sine kvinnelige venner. Eller som en kompis sa, gutter lurer på hvordan det er å ha sex med absolutt alle damer de treffer.

Av en eller annen grunn har det der irritert meg idag. Det minner meg om en idiot jeg jobba sammen med en gang – selv om det ikke er det samme, er det nogenlunde beslektet. Han mente faktisk at det var så greit for jenter, vi hadde ikke de samme behovene som gutta, ja – vi onanerte vel knapt, tenkte han. Dusten.

Men, hva mener du? Kan du ha et nært vennskap med en av motsatt kjønn, uten at det oppstår spenning av seksuell art?

 • No man can be friends with a woman he finds attractive. He always wants to have sex with her.
 • So you are saying that a man can be friends with a woman he finds unattractive?
 • No, you pretty much want to nail them too.

(When Harry Met Sally)

Reklamer
Posted in Sex

47 thoughts on “Sex med venner?

 1. Jeg tror absolutt at det går an å ha mannevenner uten noen som helst slags seksuelle vibrasjoner – like dine overtoner Betty.
  Men, – jeg tror også at man kan kjenne vibrasjonene, – smile og glede seg over at de er der – ja, Betty, vi lever! – og så ikke overhodet tenke tanken på at det er noe en skal gjøre noe med.
  Dette enten en er 23, 43, eller 63.

 2. Jeg både vet og tror at det går ann å ha kvinnelige venner uten at det skal ha seksuelle undertoner.

  Men hva menes egentlig med undertoner?

  Jeg lært meg å både være høflig og repektfull. Jeg tror jeg ansees relativt rund og omgjengelig. Og jeg har flere kvinnelige venner en jeg har mannlige.

  Men finnes det kvinner mellom 20 og 60 år som jeg ikke avkler i bevisstheten min?
  Nei.
  Kvinner blir målt og sanset,- alle. Som seksuelle vesener. Hvordan de beveger seg. Hvordan mimikken er. Hvordan klangen på stemmen er. Hvordan glimtet i øyet sitter. Pupper lår og hofter blir registert og sanset.

  Dette er ikke fordi jeg har «bestemt» det. Det har ikke med holdning å gjøre. Det skjer helt automatisk, og ligger i ryggmargsrefleksen min. Der ligger også metodene for å skjule at så skjer.
  Merker de det?
  Nei, ytterst skjeldent.

  Likevel kan jeg ha et vennlig forhold til en kvinne. Det betyr ikke at hun opphører å være et seksuellt vesen. Det betyr at jeg respekterer en avstand. Og det betyr at mine sansninger ikke skal stå i veien for hverken mitt eller hennes vennskap.

  Det fungerer….

  Hilsen en heldig mann som lever i en verden av vakre kvinner. Men som velger bare en.

 3. Ja, Betty – vi er bare folk:) Er det ikke deilig? Og som tonita sier, det er lov å kjenne på de gode vibbene, uten å gjøre noe med dem.

  kleppe: En herlig kommentar:)

 4. Dette stemmer sikkert uhyggelig ofte, uten at jeg har noe tall. Men det hender faktisk en gang i blant at vi har behov for / lyst til å ha kvinnelige venner som vi ikke tenker i seksuelle under-/mellom-/overtoner om.

  Og vi prøver etter beste evne sikkert å unngå damer til venner etc.???

  Men han karen du pratet med er knappest noe typeemne for kvinns av i dag.

 5. radiohode: Nei…han var rimelig håpløs. Men tror du ikke disse undertonene ligger på det ubevisste planet? Noe ala den ryggmarksrefleksen kleppe forteller om over her? Nysgjerrig, jeg;)

 6. radiohode: Mannsgenet, altså? Oki, jeg kjøper den:) Sex med uvenner….oh, the stories I have…. 😉

  Egoisten: Bittelitt spanking, kanskje?

 7. Ah, Lykke, da setter vi oss ned her vi, og titter på bloggen din og venter på den neste posten. Jeg har en kopp kaffe for hånden, så dette skal gå så greit, så. Vet du om det tar lang tid før du er ferdig med den? Jeg mener, jeg har jo en ulest avis her som jeg kan slå ihjel litt tid med mens jeg venter?

 8. Setter på en kaffe jeg… 🙂

  Eller sitter her å trykker på F5 for ikke å gå glipp av noe kanskje?

  japp. tror nok det er det beste.

 9. Nokre folk har seksuelle undertoner i alle sine relasjonar til andre. Dei går og tenker på sex halve dagen og får assosiasjonar til sex uansett kva dei ser eller høyrer.
  Då er det vel naturleg at dei også tenker itt sånn av og til kring gode venner. Utan at det treng å anullere heile vennskapet.

  Slike folk, la oss kalle dei unge og kåte for å generalisere (det er jo alltid moro), har vondt for å forstå at ikkje alle er som dei.

  Nokre folk er ikkje så opptekne av sex. Dei får sjeldan assosiasjoner i den retning, med mindre det er veldig opplagt, og dei går ikkje rundt med evig spenning i underlivet eller tankane fulle av lidenskap. Dei har tankane sine og kjenslene sine og kroppen sin oppteken med andre ting enn sex. Og andre ting fins det mykje av og desse andre tinga kan vere både spanande og keisame og spesielle og vanlege.

  Då er det vel naturleg at dei heller ikkje er kåte på gode venner. Utan at det treng å anullere heile seksuallysta deira.

  Slike folk, la oss kalle dei vaksne og litt innadvendte for å generalisere (det er jo alltid moro), har vondt for å forstå at ikkje alle er som dei.

  Og slik kan ein sitje rundt eit kafebord og la krangelen gå. La meg gjette at dei som var ivrigast, var dei som trudde sex var så viktig alltid. Utadvendte, livlige folk er (i mi fantastiske generalisering) meir kåte enn andre. Og dominerar derfor denne diskusjonen.

 10. Her var det mye «slike» «nokre» «nokon» og «dei» du. 🙂 Jeg leter til øynene renner etter «Eg». Men eg feilar.

 11. kleppe: Eg har ein god ven som eg aldri har hatt lyst å ha sex med. Han syns visst ikkje eg er noko sexy heller. Og så har eg hatt fleire gode kameratar som eg hadde lyst på. Og nokre av dei hadde lyst på meg og.

  Men poenget mitt var berre at i slike debattar er det dei kåte og høgrøyste som pleier å gjere mest ut av seg.

 12. radiohode: Du er jo single og dermed litt open for å tenke på sex, og sjarmerande sjølvopptatt som vanleg. Sikkert litt kåt og, men flau for å innrømme det, sidan du liker sånne skikkelege jenter som Zava.

 13. Nå lurer jeg egentlig bare på en ting, jeg….er ikke skikkelige jenter kåte? Og er dermed kåte jenter uskikkelige?

 14. Avil: Hvorfor gjør de det, tro? Og overfor hvem er det viktigst å late som?

  Gutter: Er det fint om dama er litt motvillig og kostbar, eller er det greit å droppe den act’en?

 15. Nei, gudane veit. Eg ler litt av heile konseptet med å spele kostbar. Som om det er det som får menn til å elske ein, liksom.
  Eg har hatt fleire kjæraster som har elska meg høgt, og ikkje ein einaste måtte vente.

 16. Sjå der svarte eg visst likevel.
  Eg trur dei gjer det for å bli elska. Eller alle omskrivingane, du veit, bli populær, bli likt, vere attraktiv, ikkje bli snakka stygt om. Slikt.

  Og dei trur sikkert det er viktig overfor alle. Venninner, anboane, mor si, kommande ektefelle. Alle.

 17. Ikke gidd å spill kostbare. Det medfører slit og tenners gnissel. Det kan igjen føre til at noen gir opp, selv den man egentlig ville ha. Noen er utålmodige.

  Egoisten
  – Åtgaumsforvaltar med få kommentarer om egen tålmodighet

 18. «Gutter: Er det fint om dama er litt motvillig og kostbar, eller er det greit å droppe den act’en?»

  Hun får jo gjøre som hun vil.
  Men vil hun veldig forskjellig fra det jeg vil, så er det jo litt mangel på enighet ett sted.

  Og enighet er vel det minste man kan be om når man skal ha sex? Noen foretrekker å holde seksualiteten til noe privat og inderlig. Noe som er verdifullt. Noe som er koblet opp mot de dypeste følelser og behov.

  Andre blir brennkåte og vil ha en avrivning fortere enn svint. Jeg tror ikke dette er så mye en kvinne/mann ting men noe som går på personlighet og vaner.

  Jeg selv er vel en lurekuk. 🙂
  Og hopper ikke tilsengs med en dame jeg ikke føler det riktige for. (som singel da) Det riktige går på kommunikasjon og gjensidig forståelse. At vibbene er der. At man kommuniserer ut over det ordet kan. At man kommuniserer mer mellom linjene en på linjene.

  Men når det er på plass, da kommer jo hele fjellet rasende også.

  ja, omtrent det.

 19. Avil: Spør du meg, så kaster mange bort tida på sånt skuespill:) Tid som kunne vært anvendt til bedre ting.

  Egoisten: Ja!

 20. Kostbarhet er vanskelig å skjelne fra avvisning, er det ikke? Eller er det en eller annen kode jeg ikke har oppdaget? Omtrent som «ja, du kan få meg, men da må du kurtisere lenge nok til at folk flest synes det er ok at vi hopper i halmen». Forskjellen på den og «nei, du kan bare glemme halmhopping med meg» er ikke helt enkel å se, tror jeg.

  Konsekvensene? At de kostbare går glipp av godsakene. Gjør som Avil, jenter! 🙂

 21. Lytt til radiohode. Det er en klok mann. (kanskje fordi han har identisk mening med meg?)

  Egoisten
  – Åtgaumsforvaltar med trua på kloke tanker, ord og gjerninger

 22. En liten kuriositet: Om man tenker på av-isning i denne sammenhengen, så blir det faktisk det motsatte resultatet av avvisning. Men det er kanskje bare jeg som ser det poenget?

 23. Oh yes! Man kan til og med sove i samme seng uten at man har sex. Om ikke, hadde jeg hatt et voldomt problem, da jeg turnerte med 5 bandkompiser og alle sammen var stuet sammen i en trang bandbuss…

  Jeg har vært på sommerferie med en alenepappa og våre barn, uten å ha sex med han. Jeg har da vel for søren meg ikke sex med min beste veninde heller? Nå var besteveninden min tilfeldigvis en gutt, men likevel?

 24. ladykeira: Det handlet ikke om å ha sex, det handlet om seksuelle spenninger mellom venner – og om det er vanlig. Man må ikke hoppe på hverandre av den grunn, vettu. Men noen har definitivt sex med bestevenn/venninne. Og det er det vel ikke noe galt i om man er samtykkende?

  Betty: Jepp 🙂

 25. Jeg har merket med meg selv at holdningen også endrer seg. Da jeg var singel tenkte jeg mye «hun er sikkert deilig å pule» og slikt, da jeg hadde kjereste var tankene mere som «fått dama med på trekant med hu der» eller «min neste kjereste». Nå som jeg har funnet kvinnen i mitt liv har tanken dreid over på «hu der hadde sikkert hvert digg for [insert friend here]».

  Sexuell tenning/gnist fra venner og personer man treffer kan da brukes i parforholdet også. Blir du kåt etter å hvert på besøk hos venner kan du jo pule ektefellen eller kjeresten.

  Det med masturbering tror jeg at samfunnet er skyldig i at dette er et tabu-tema. Jeg ser at i Brasil er folk mer åpen om dette (selv om det sikkert ikke hadde skadet om de var enda mer åpen), og det blir sett på som en selvfølge at også single kvinner har rett på et sex-liv og sexuell utløsning. Tror menn helst ser at kvinnene bruker dem til dette, og det finnes mange kvinner som gjør det, men noen velger å gjøre det med seg selv når de ikke har fast partner.

  Hvorfor må sex være tabu-tema? Kanskje fordi det er så deilig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s