Halalmat i fengslene?

Fra muslimsk hold har det kommet krav om å få servert halalmat i Drammen fengsel. Og Konrad mener dette er en debatt om prinsipper. Når han mener at vi må se til f.eks Abu Ghraib når det gjelder konsekvensene av å nekte muslimer halalmat (som han da tydeligvis ser på som en tilleggsstraff), da får jeg et problem med å ta det seriøst. Å i det hele tatt nevne steder som Abu Ghraib og Guantanamo i en debatt om norske fengsler…..vel, det faller på sin egen urimelighet. Dette er to vidt forskjellige verdener, og kan ikke sammenlignes på noen som helst måte. Ja, jeg vil nærmest se på det som forakt for de menneskene som har erfart det grusomme helvete det må ha vært å sitte i en av disse fangeleirene.

Når ble det en tilleggsstraff å ikke få kjøttet slaktet eller servert på foretrukken måte? Du er i fengsel, for pokker – du er ikke en betalende gjest på høyfjellshotell. Get real! I norske fengsler serveres det både brød, pasta, ris, poteter, fisk, kylling, m.m. Vil du ikke spise kjøttet, så er det bare å la være. Ingen sulter ihjel uten kjøtt. At dette i det hele tatt har blitt et tema er latterlig. 

Om dette er et så overveldende problem for kriminelle muslimer, da har jeg løsningen – ikke bryt loven. Simple as pie.

Reklamer

15 thoughts on “Halalmat i fengslene?

 1. Makan til fjollete argumentasjon. Kanskje fengslene for å spare penger bør begynne å servere kraftfor, rå kålrot og høy i stedet, liker du ikke kraftfor og gress får du bare la være å bryte loven – simple as Maria.

  Dette handler om prinsipper ja, og da er det ikke omfanget av problemet som er poenget. Klarer du ikke å forstå det?

 2. Konrad:

  «Simple as Maria»? Var det noen som sa fjollete argumentasjon….?

  Det pisset du serverer (no fun intended) over her, kålrot, kraftfor, osv, gidder jeg ikke kommentere.

  Hvilke prinsipper er det egentlig du refererer til hele tida, Konrad?

  Du snakker også om menneskerettigheter….og for meg er de eneste aktuelle menneskerettighetene her følgende:

  Retten til å ikke bli slått ned, mishandlet, drept, voldtatt, påkjørt, ranet, eller ha dopselgende rasshøl rundt skolene, f.eks.
  Retten til å få servert mat på foretrukken måte – når du har begått en eller flere overnevnte forbrytelser – er ikke en menneskerettighet. Det er bare frekt.

 3. Det blir det veldig feil av Konrad å blande inn det som må betraktes som dyrefór. Det serveres ikke, heller ikke «brød og vann».
  Det må være et krav at dyr blir drept på en for dyrene mest mulig skånsom måte. Enkeltpersoner eller grupperingers ønsker, fikse idéer eller religionskrav om hvorledes man vil ha dyret drept før man kan spise det, må ikke etterfølges!
  Dette gjelder uansett om det er i barnehage, gamlehjem, fengsler, private hjem etc..

 4. OK, la oss bruke et realistisk eksempel (om enn hypotetisk):
  La oss si at f.eks. Anne Sender, en norsk jøde, er uheldig og kjører i hjel en person i fotgjengerfeltet i W. Thranes gate. Hun blir dømt til 8 måneders ubetinget fengsel for uaktsomt drap. All kjøttmaten hun blir tilbudt i fengsel inneholder svin eller er blandet med melk, Anne Sender må derfor nøye seg med «vann og brød», og hun ber derfor om kjøttmat som er akseptabel i hennes religion. Hun får da svar fra fengselsminister Siv Jensen: «Spis det som blir satt på bordet. Her i Norge driver vi ikke med særbehandling.»

  Selv krigsfanger har etter Geneve-konvensjonen krav på bedre behandling enn det Siv Jensen og Maria Mytterist villig til å gi norske jøder i fengsel.

  Ja, dette handler om prinsipper. Mange prinsipper er implisitte, andre må utledes. En måte å utlede disse på er gjennom konkrete eksempler, den kasuistiske metode. En annen måte å utlede prinsipper er undersøke implikasjonen av en generalisering.

 5. Konrad:

  Ok, la meg plukke fra hverandre det eksempelet.

  La oss si at Anne Sender ved et uhell kjører over Otto Jespersen, og åker inn.
  Da vil hun bli servert det som vanligvis serveres i norske fengsler – et relativt vanlig kosthold.
  Du kan ikke bruke som argument at alternativet til svin/kjøtt-melkblanding er vann og brød. For det er det ikke i et norsk fengsel. Hun vil sannsynligvis bli servert pasta, ris, grønnsaker, fisk, kylling, oksekjøtt, brød, poteter, osv.

  Så argumentasjonen din faller sammen, man kan ikke forandre eller tilpasse fakta for å framstille andre verst mulig, og sin egen sak best mulig – det er juks det, Konrad.

  For ordens skyld, siden du setter meg i samme bås som Siv Jensen, jeg ville aldri stemt FrP. Aldri. Men det betyr ikke at jeg står bøyd med buksa rundt anklene, og lar Politisk Korrekthet rævpule meg.

  Der har du prinsipper, Konrad.

 6. Man kan bare legge frem sine synspunkt. Så kan den enkelte i frihetens navn finne ut hva som passer en best. Det er ikke mulig å ”vinne” noen diskusjon. Den andre part går gjerne ut av diskusjonen med tapt ansikt, slått, dårlig magefølelse og kanskje hat.

  Dyr må spise det de er tilpasset til å spise alt etter hva som dukker opp. Mennesker har større valg. Religion har valgt for oss og bestemmer enda til matvalg for den ufrie. Vi går til krig for å bevare disse religionene. Vi godtar krigene for å slippe å ta den enkeltes ansvarlige valg. Korstog fra tidlig kristen tid og våre egne dagligdagse religionskriger handler vel mye om det samme.

  Sakte, sakte, om enda 2000 år til …… år med lidelser.

 7. Ok. Jeg bare leser ”HVEM ER KONRAD” på bloggen hans. Så er jeg ferdig med den saken. En hver må få stå frem slik han vil. Skal man sparke oppover eller nedover så er det vel ikke så farlig når man kan gjøre det anonymt eller i mørket, selv om det gjør like vondt for mottaker. Men den bloggen kan jo likevel være viktig. Muligens også viktigere enn min fotoblogg… 🙂

 8. Jeg syns det er helt utrolig jeg. At vi skal være nødt til å tilpasse oss i øst og vest. Hvis du flytter inn i et samfunn, bør du tilpasse deg til det nye samfunnet. Man kan ikke forvente at et helt jævla samfunn skal tilpasse seg hver og en som kommer over grensen. Da spiller det ingen rolle om du er svensk eller muslim spør du meg. Halalmat i norske fengsler? Da lurer jeg på hva jeg ville fått i et fengsel i deres land???

 9. Ragge:

  Jeg fristes til å foreslå at de kan sendes hjem for soning. Der er det jo halalmat….de rekker kanskje å spise litt av den før de får en hånd eller to hugget av?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s