Allah og Herregud. (Boom boom)

På Ulefoss bibliotek fikk kunstneren Ahmed Mashhouri fra Iran stille ut en rekke grafiske trykk, hvor han illustrerer ulike vers fra Koranen. 

Dette var relativt upopulært hos en del muslimer der oppe, så noen av dem rev ned flere bilder, skadet ett av dem, og truet deretter med å hente inn flere av våre nye landsmenn slik at de «kunne ta ham» (kunstneren).

Hvorpå biblioteksjef Lillian Nilssen får hetta, og fjerner utstillingen. For man kan rett og slett ikke risikere å måtte tilkalle politiet, som hun sier.  (WTF??)

Utstillingen er nå overtatt av Porsgrunn bibliotek. Jeg oppfordrer alle som har mulighet til det, å se den. Så får vi heller leve med at dette er tydeligvis sees på som en fornærmelse av noen sarte sjeler.

Og glede oss over at ytringsfriheten lever. 

Utenfor Ulefoss.

montasje4_712014i

(Foto: Ahmed Mashhouri)

Reklamer

9 thoughts on “Allah og Herregud. (Boom boom)

 1. Islamister alltid truer andre mennesker som kritiserer dem. Vi har opplevd dem i nær. Det samme skjedd i Iran etter revolusjonen. De angrepet hver en som var imot dem. resten dere vet .

 2. Mamod:

  Hei, takk for kommentar.

  Snakker dere mye sammen om disse tingene her i Norge?
  Merker du islamismen her?

 3. Det er jammen fint du tar ansvar for å vise frem disse kunstneriske ytringene. Jeg synes alle må få lov til å ytre religionskritikk akkurat som de vil selv. Heldigvis ser det ut som om OIC taper slaget i FN, og dermed blir denne typen ytringer antagelig ikke et brudd på menneskerettighetene.

 4. Petter:

  Bildene var sterke, og jeg synes det er flott at de kommer fra en iransk flyktning – så blir det litt vanskeligere å komme trekkende med det evinnelige rasismekortet.

  Jeg er nemlig så inderlig lei av det – det dreper enhver debatt. Debatter jeg synes vi trenger.

  Det er pinlig at ytringsfriheten har slike kår som det vi ser eksempler på her. Denne utstillinga er for viktig til å få en slik behandling.

 5. Debatt er vesentlig for et demokrati, og den saken med Storberget og blasfemiparagrafen burde etter min mening ha skapt sterkere reaksjoner enn den gjorde. Folk tror ytringsfriheten vant, men jeg tolker denne tabben fra politikerne som et lite tegn på hvordan de tenker og hva slags langsiktige planer de har. De kommer til å prøve seg igjen, på en mer gjennomtenkt måte. Og når det gjelder disse bildene over så er jeg helt enig i at ytringsfriheten ikke fortjener slik behandling.
  Hvis man brenner koranen er man rasist. Hvis man brenner bibelen er man «dristig» og litt kul. arrrg!

 6. To ting må være klar for en god kritikk av Islamismen. 1. må angrip troen ikke vanlige mennesker som tror på islam ( man kan lett faller i rasistenes fange) 2. Angrip hobby muslimer som tror at de er eier for andres tanker og de kjeltringene som reklamerer for politiske Islam (de er det verste). De kommer først med Hijab også med religiøse skoler og etter på makt over kvinner og barn. De tull og tøysene som går på media ( Såkalte debatt ) er bare og gjøre Islamismen berømt . De har ikke noen respekt for demokratiske dialog. Det er bare det:

 7. Jonathan:

  Terskelen for å bli kallt rasist idag, er ikke der lenger. Det har blitt et uttrykk folk slenger rundt seg i hytt og pine, totalt usaklig og ubegrunnet, det har ingen betydning lenger.

  Her er et eksempel på at jeg selv blir kallt rasist, dog totalt uten injurierende kraft:

  http://vidiblogg.blogspot.com/2009/03/noen-ganger-er-det-flaut-vre-norsk.html?showComment=1237330560000#c1025952884494605496

  Mamod:

  Jeg sliter litt med norsken din, men tror jeg har fått med meg budskapet ditt. Interessant, Mamod.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s