Apropos Nina Karin Monsen

«Det er ikke noe galt med hverken Jesus, Gud eller Kristendommen – det er fanklubben deres som er stein hakke gærne!» 

(Sitat Helena N)

Reklamer

11 thoughts on “Apropos Nina Karin Monsen

 1. Martin:

  Takk for det 🙂 Tja…det er mye gæerne folk i religiøse miljøer. Men kristendommen er vel ikke den verste sånn sett…

 2. Er det ikke mye gærne folk i alle miljøer da? De kristne jeg har hatt/har noe med å gjøre har nå aldri gjort noe verre enn å stå for det de mener, uten voldsbruk, og vært uenige i mine meninger om religion. Det begynner å bli en stund siden inkvisisjonen…
  Det har blitt en myte det at kristne er så forferdelige. Om ikke så altfor lenge så kommer ola dunk til å savne den tiden da religiøse fanatikere i Norge nøyde seg med baksnakking og bygdesladder.
  Og jeg må si meg enig med Monsen ang. dette med retten til å få barn. Barna må komme først, og alle barn har en naturlig rett til å ha en mor og en far som utgangspunkt i livet. Skulle tro det hele handlet om retten til å skaffe seg husdyr! Kanskje vi heller skal begynne å dyrke unger i enorme industrianlegg og dele dem ut på gaten. Det ville sikkert fungert strålende for alle de som ikke har tid til å gå gravid eller ivareta et forhold. De har jo tross alt rett til barn de også! : /

 3. Jonathan:

  Gærninger er det overalt. Jeg misliker religion generellt, noen «religioner» spesiellt. Kristendommen har vel blitt rimelig harmløs etterhvert, det er langt farligere krefter jeg bekymrer meg for.

  Å få barn er absolutt ingen menneskerett. Det er jeg helt enig i. Men jeg er mer opptatt av rettighetene til de barna som allerede er her, enn disse «konstruerte» barna til Monsen. Jeg synes hun er så usammenhengende og ufin i sin argumentasjon, og det skygger for de evt poengene hun måtte ha. For poenget må vel være at barn har rett til foreldre, ikke omvendt?

 4. Ja, det er akkurat det jeg mener. Jeg bare synes det virker som den ultimate egoisme at feks to menn eller to kvinner som ikke kan få barn sammen fordi det er sånn naturen har skapt oss, at det da skal snakkes om at det er deres rett.. Jeg synes alle barn som blir født skal ha utgangspunkt i en mor og en far. At vi allerede har gjort begrepet familie til en eneste stor ustabil vits er ikke ensbetydende med at vi trenger å gjøre det enda mer komplisert for neste generasjon enn det allerede er.

  Jeg så Monsen på tabloid og la merke til en ting hun sa som hun har 110%rett i, og det var at alle som har et eller annet problem i forhold til barndom og foreldre, fraværende fedre osv, bruker masse tid både som barn, ungdom og voksne til å tenke på disse tingene.

  Jeg vet ikke helt om det er hun som er ufin i sin argumentasjon eller om det er det at folk har blitt så hårsåre idag at vi ikke tåler å høre meninger vi ikke er vant til å høre. Er helt enig i det du sier om barna som allerede er her. Jeg tror ikke at homofile og lesbiske er dårligere foreldre enn andre. Sånn som jeg ser det så bør de kunne adoptere barn som trenger gode omsorgspersoner, ikke fremstille nye i reagensrør.. : )

 5. Jonathan:

  Ang Tabloid; det har hun selvfølgelig rett i. Jeg vet sjøl hvor mye tid jeg har brukt på å tenke på at jeg ikke har en pappa. Han bor riktignok ikke så langt fra meg, men vi har aldri truffet hverandre. Det har opptatt meg hele livet. Ungene mine ser faren sin kanskje en eller to ganger i året nå (etter flere år uten noenting), og jeg ser helt klart hvor lite optimalt det er. De er så store nå at de forstår det meste av hva som har foregått, men at de sørger over en barndom uten pappa….helt klart. Og det er erfaringer jeg gjerne skulle vært foruten, både når det gjelder dem, og meg selv.

  Når jeg sier ufin i sin argumentasjon, så tenker jeg på den biten hvor hun surrer med homofili og rett til trygd og hjelp fra staten, osv. Da blir jeg utålmodig og irritert, sånn bullshit fikser jeg ikke.

  Jeg tviler ikke et sekund på at homser er like bra/dårlige foreldre som heterofile. Men jeg fatter ikke at ikke lesber og homser kan samarbeide om saken.. 😉

 6. He he, ja, hun var litt diffus der ja, jeg tolket det sånn: «Hvis dere mener deres homofili er medfødt og at dere dermed ikke har samme muligheter og forutsetninger som alle andre fordi dere blir diskriminert, så må jo det bety at dere er funksjonshemmet og dermed har rett på trygd/hjelp/støtte fra staten. Men, mine kjære homofile og lesbiske venner, som jeg egentlig ikke liker, da kan dere heller ikke kreve retten til å få barn.»
  Det tror jeg hun prøvde å si, liksom å spille deres egne argumenter/deres «offerrolle» tilbake til dem til fordel for sine egne meninger. Hun var gjerne litt ufin der, men hun var litt morsom og.. : )

  Når det gjelder din far og dine barns far så er det 68-generasjonens skyld.. Alt er den generasjonens skyld! He he, neida, jeg tenkte sånn før, men ikke nå lenger. Nå synes jeg bare de er….. søte? (på samme måte som politisk engasjerte søttenåringer er «søte») : )

  Apropo barn: For småunger er ingenting umulig. Min 3år gamle datter spurte meg idag om jeg har en bolle i magen! Da måtte jeg lyge og si at pappaer ikke kan få boller i magen, og hvis det ser sånn ut så er det bare fordi mammaene har krympet genseren i vask. «Skal vi på lekeplassen?» var alt hun hadde å si til det..
  : )

 7. Jonathan:

  Hehe…politisk engasjerte 17åringer, ja – de er bedårende til tider. Men også svært skarpe og konfronterende til tider. Har en sånn en hjemme, jeg – og hun stilte meg til veggs i vinter. Hun er nemlig veldig opptatt av pelsindustrien, og jeg overhørte en samtale hvor ordene pelsatelier og malingspann dukka opp.

  Så, hva skal man si da? Hun er fullstendig klar over min noe militante holdning til hele pelsindustrien, og hun vet om aksjonene jeg var med på i tenårene. En blånekt ville vært noe hyklersk, samtidig som jeg helst ser at hun unngår et rulleblad. Det løste seg ved at vennene fikk trusler om evig pine (les husarrest) fra sine foreldre. Og jeg? Jeg pustet lettet (og dobbelmoralskt) ut…

  Åh, 3åringer er vidunderlige sånn. De bare slipper temaet 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s